вівторок, 28 лютого 2017 р.

Про круглий стіл

28.02.2017 відбувся круглий стіл з питань забезпечення захисту прав та інтересів дітей за участю представників державних органів, неурядових організацій та координатора Кластеру захисту дітей, Садакат Ша Рогхані. На круглому столі було повідомлено, що Кластер із захисту прав дітей працював за сприяння Харківського регіонального представника ЮНІСЕФ в Україні. З 2017 року завдання, які виконувалися Кластером щодо координації зусиль державних та недержавних організацій з питань надання допомоги внутрішньо переміщеним особам/сім'ям планується покласти на державні органи, які відповідно до своїх повноважень здійснюють цю роботу.
Садакат Ша Рогхані повідомив, що відповідно до міжнародної практики щодо країн в яких відбуваються військові конфлікти, в Україні була активована кластерна система допомоги, яка поєднує всі організації ООН, які займаються питаннями надзвичайної ситуації в Україні, а також громадські організації, державні структури, міжнародні організації тощо. Кластери - це форму для обміну досвідом та інформацією. Кожен кластер відповідає за  одну сферу роботи. Кластер захисту дітей очолює Дитячий фонд ООН - ЮНІСЕФ. Мета суб-кластеру - координувати діяльність всіх організацій, що працюють із сім'ями, які так чи інакше постраждали від конфлікту.
З 2017 року ЮНІСЕФ планує передачу координації зусиль покласти на державні органи влади.
У межах круглого столу представники державних органів ознайомили зі станом справ щодо супроводу переміщених осіб. Було запропоновано формат подальшої співпраці та підготовки спільного плану дій щодо захисту прав дітей.
У заході брав участь завідувач Центру практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти" Носенко В.В.  На заході було 25 представників державних та громадських організацій.



Немає коментарів: