пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

Спецкурс “Профілактика професійного вигоряння педагогічних працівників в умовах неперервної освіти”

  З 07 жовтня по 09 жовтня 2014 року було проведено тематичний спецкурс “Профілактика професійного вигоряння педагогічних працівників в умовах неперервної освіти”. У  спецкурсі взяло участь 29 працівників психологічної служби, серед яких практичні психологи, соціальні педагоги та методисти.
 
       Метою спецкурсу є поглиблення та розширення знань педагогічних працівників про феномен професійного вигоряння, формування навичок саморегуляції психічного стану, збереження та зміцнення власного психічного здоров’я, формування вмінь оптимально застосовувати отримані знання у взаємодії з оточуючими людьми, вмінь ефективного та оптимального спілкування, розуміння емоційного стану інших людей.
      Завдання:
1. Проінформувати педагогів про причини й ознаки професійного вигоряння. Визначити фактори професійної діяльності, які спричиняють виникнення синдрому емоційного вигоряння у педагогічних працівників.
2. Ознайомити із загальнодоступними методами збереження професійного здоров'я.
3. Сформувати методичні і практичні навички та уміння у педагогічних працівників щодо профілактики стресового стану, організації ефективної міжособистісної комунікації, навичок поведінки в конфліктних ситуаціях.
4. Поглибити уміння самоаналізу професійної діяльності, розвивати навички саморефлексії, планування.
    Спецкурс проводили працівники ЦППіСР: Носенко В.В., Гніда Т.Б., Разводова Т.О.





Немає коментарів: