середу, 15 жовтня 2014 р.

"Харків-онлайн вечір" про соціальних педагогів


        9 жовтня 2014 р. з нагоди Міжнародного дня соціального педагога пройшла передача "Харків-онлайн вечір" на каналі ОТБ, гостем якої стала к.п.н., методист Центру практичної психології і соціальної роботи КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти" Гніда Тетяна Борисівна.
       Під час зустрічі обговорювались питання відмінностей соціального педагога і педагога-предметника а також практичного психолога. Було окреслено основні проблеми соціалізації дітей та особливості роботи працівника психологічної служби з дітьми із зони АТО.
        Важливим аспектом у роботі соціальноо педагога залишається робота із сім'єю, особливо з сім'ями, які опинилися в складних життєваих обставинах. Методист розповіла про шляхи можливої соціально-педагогічної та психологічної корекції девіантної поведінки учнів.
        Було розглянуто також питання співпраці соціального педагога з соціальними службами та іншими соціальними інститутами, готовність дітей до отримання допомоги від соціального педагога у навчальному закладі.
        Отже, соціальний педагог у сучасному навчалньому закладі  є затребованим кваліфікованим фахівцем з питань соціалізації та соціальної адаптації дітей.




Немає коментарів: