понеділок, 28 листопада 2016 р.

24 листопада 2016 року у конференц-залі готелю "Харків" відбувся Інформаційний ворк-шоп, щодо відпрацювання практичних Настанов щодо здійснення аналізу, моніторингу та оцінки в умовах надзвичайних ситуацій.
Протягом 2016 року під егідою Міжнародного медичного корпусу (International Medical Corps) відбувається інформування ключових міністерств та інших беніфіціарів щодо змісту Керівних принципів Міжвідомчого постійного комітету ООН з психічного здоров’я та соціально-психологічної підтримки в надзвичайних ситуаціях. Враховуючи потужний ресурс психологічної служби системи освіти у наданні допомоги постраждалим, її представників було включено до Робочої групи щодо окресленого вище завдання.

Учасниками заходу стали керівники, методисти центрів практичної психології соціальної роботи Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької областей, представники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадських організацій. Роботу ворк-шопу організовували директор УНМЦППіСР НАПН В.Г.Панок та методист Ю.А.Луценко. Учасниками зустрічі стали завідувач ЦПП, СР та ЗСЖ КВНЗ Харківська акдемія неперервної освіти" В.В.Носенко та методист Т.Б.Гніда, представники ГО О.С.Нурєєва, С.В. Доценко, та заступник директора Харківський обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  Н.І.Варцабюк.
В ході роботи були обговорені питання аналізу, моніторингу і оцінки з питань психічного здоров’я і психосоціальної підтримки населення в умовах надзвичайної ситуації або після неї. Учасники одностайно виявили головні проблеми, до яких віднесли відсутність загальної і регіональної координації, розрізненість впливів, не врахування результатів аналізу для відповідних інтервенцій.
В результаті обговорення були виокремлені важливі практичні аспекти для розробки Настанов.




Немає коментарів: