пʼятницю, 29 січня 2016 р.

Семінар-нарада за проектом "Вчимося жити разом"

27-28 січня в Києві відбувся семінар регіональних координаторів з питань планування, впровадження, моніторингу та оцінки за проектом  «Вчимося жити разом» (компонент «Освіта на основі життєвих навичок»).

Проект «Вчимося жити разом» реалізовуватиметься в двох напрямках – формування у школярів життєвих навичок, що сприятимуть позитивній адаптації (виконавець – ГО «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту», та надання дітям психологічної та соціальної допомоги та підтримки (виконавець – НаУКМА).
Присутніми на семінарі були фахівці Міністерства освіти і науки України, обласні координатори проекту за рівнями освіти  в Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, представники ГО «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту» та інших установ, дотичних до реалізації проекту.

Організаторами заходу виступили:
1. Пономаренко В.С., керівник проекту; голова правління Всеукраїнської ГО "Всеукраїнська спілка вчителів і тренерів";
2. Воронцова Т.В., координатор з питань розробок і тренінгів проекту; доцент кафедри медико-біологічних та валеологічних основ охорони життя та здоров"я інституту педагогіки і психології Національного педагогічного університете ім.М.П.Драгоманова.


У ході семінару учасники детально проаналізували  план заходів, затверджений наказом МОН від 11.01.2016 №5 та на його основі розробили комплексні регіональні плани дій, включаючи розподіл обов’язків між координаторами для Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей.
Від Харківської області до складу регіональних координаторів, відповідальних за реалізацію Плану заходів проекту "Вчимося жити разом" увійшли:
1. Кононенко О.Є., загальний координатор в області, начальник відділу нормативного забезпечення та якості освіти Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації;
2. Капустіна Н.О., координатор з дошкільної освіти, методист Центру громадянського виховання КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти";
3. Берзіня О.О., координатор з початкової школи, методист Центру практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти";
4. Гніда Т.Б., к.пед.н., координатор з середньої та старшої школи, т.в.о. завідувача Центру практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти".

Немає коментарів: