середу, 3 грудня 2014 р.

Регіональний тренінг з питань міграції


01-02 грудня 2014 р. відбувся регіональний тренінг "Кращі практики з інтеграції мігрантів відповідно до зобов'язань ОБСЄ".

     Проект організован за підтримки Европейського Союзу та реалізується Міжнородною організацією міграції, Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини, Фондом розвитку МОМ. 
 Метою зазначеного заходу було зміцнення спроможності інституцій українського уряду і громадських організацій та створення регіональних платформ для діалогу у сфері інтеграції мігрантів.
    Під час тренінгу розглядалися поняття інтеграції мігрантів та забов'язання держав-учасниць ОБСЄ;  категорії статусу мігрантів та їх зв'язок із заходами з інтегорації мігрантів; доступність статусу довготермінового проживання у приймаючий країні, возз'єднання мігрантів зі своїми родинами; доступ  до ринку праці;  освіта мігрантів та ін. 
     У заході участь взяли представники державних структур, неурядових та громадських організацій. Навчання за даним проектом від Академії пройшла Гніда Т. Б., к.п.н., методист Центру практичної психології і соціальної роботи.

Немає коментарів: