вівторок, 16 грудня 2014 р.

Триденний тренінг з профілактики торгівлі людьми



          9-11 грудня 2014 р. в межах проекту Міністерства соціальної політики України у співпраці із Координатором проектів ОБСЄ в Україні «Поширення національного механізму суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні» проведено триденний тренінг для тренерів у селищі Коробів Хутір Зміївського району Харківської області. Головний виконавчий партнер проекту – Харківська міська організація – «Жіноча громада».

     В тренінгу взяли участь представники структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації, Центрів тендерної освіти, вищих навчальних закладів м. Харкова, управлінь МВС України в Харківській області.
           Перші два дні роботи були спрямовані на засвоєння масштабів, причин та форм торгівлі людьми; понять «торгівля людьми», «нелегальна міграція» та «трудова експлуатація», «вразливий стан людини», «люди, які опинилися в складних життєвих обставинах», «психологічна травма та її наслідки», «соціально-психологічний портрет постраждалого», ідентифікацію постраждалих. Були розглянуті групи ризику, наслідки торгівлі людьми для жертви, сім'ї, суспільства, країни, Міжнародне та національне законодавство, статус осіб, які опинилися в ситуації торгівлі людьми.
        Від КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти" навчання за проектом пройшла к.п.н., методист Центру практичної психології і соціальної роботи Гніда Т.Б.

Немає коментарів: