пʼятницю, 15 вересня 2017 р.

Тренінг «Формування політики раннього втручання» 06 – 07 вересня 2017 року

06 - 07 вересня 2017 року в тренінговому залі готелю «Національ» відбувся тренінг для представників державних структур «Формування політики раннього втручання», ініційований і проведений ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» та фундацією «Захист прав дітей» за підтримки ЮНІСЕФ.
У заході взяли участь фахівці Департаментів ХОДА (у тому числі – охорони здоров’я, соціального захисту, фінансів), Департаментів ХМР (охорони здоров’я, освіти, соціального захисту), обласного інституту раннього втручання, районних (міських) центрів раннього втручання, представники батьківських громадських організацій, батьки дітей з особливостями психофізіологічного розвитку. Всього – близько 25 осіб. Від Центру практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя взяла участь Колісник О.В., методист.
Метою даного заходу визначено: сприяти об’єднанню зусиль у впровадженні системи раннього втручання на місцевому і національному рівнях.
Під час заходу розглядалися питання:
- Раннє втручання. Керівні принципи послуги раннього втручання.
- Міжнародний погляд на систему раннього втручання.
- Формування системи раннього втручання в різних країнах.
- Сучасний стан та перспективи розвитку послуги раннього втручання в Україні.
- Формування політики раннього втручання на національному та місцевому рівнях.
Під час роботи в групах опрацьвано «+» і «-» сучасної системи раннього втручання, ресурси щодо її розбудови на Харківщині, розроблено план дій робочої групи по сприянню політиці раннього втручання на місцевому рівні.
За результатами участі в круглому столі заплановано: ознайомлення педагогічних працівників ДНЗ, ЗНЗ з функціями системи раннього втручання у розбудові інклюзивної освіти дітей з особливими освітніми потребами, забезпеченні реалізації прав людей з інвалідністю (під час лекцій «Технології інклюзивної освіти» на курсах підвищення кваліфікації, проблемно-тематичних семінарів в районах, вебінарів, спецкурсів «Превентивна освіта та формування здорового способу життя».

Немає коментарів: