понеділок, 3 квітня 2017 р.

Семінар з питань діяльності ЮНІСЕФ у сфері освіти

30.03.2017 у м. Києві відбувся семінар з питань діяльності ЮНІСЕФ у сфері освіти.
На семінарі було представлено міжнародний досвід з таких питань:
  1.  Огляд Регіональної стратегії ЮНІСЕФ у сфері освіти (Філіп Тесто-Феррі, Старший радник з питань освіти Регіонального офісу ЮНІСЕФ).
  2. Моніторинг та поліпшення залучення до освіти: визначення та реагування щодо дітей, які не ходять до школи, та дітей, які мають ризик кинути школу (Летиція Антонович, Регіональний консультант з планування та політики у сфері освіти).
  3.  Уроки проекту "Діти миру" - спільної ініціативи у сфері освіти та захисту прав дітей із навчання життєвим навичкам та надання психосоціальної підтримки в Україні (Кріс Талбот, Регіональний консультант з питань освіти у надзвичайних ситуаціях).
  4. Роль програми ЮНІСЕФ у загальних процесах реформування освітньої галузі в Україні: концепції "Безпечної школи" та "Нової школи" (Кріс Талбот, Регіональний консультант з питань освіти у надзвичайних ситуаціях).

Під час зустрічі обговорювалося питання підтримки плану переходу від реагування в надзвичайних ситуаціях у сфері освіти до системної розбудови спроможності та сприяння національній реформі освітньої галузі.
Семінар було організовано Київським офісом ЮНІСЕФ для представників Київської, Дніпропетровської, Донецької, Запоріжської, Луганської, Харківської областей. Від Харківської області у заході взяли участь Ігнатьєв В.В., заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації - начальник управління освіти і науки, Берзіня О.О. та Гніда Т.Б., методисти Центру практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти", Климовська О., координатор освітніх програм Харківського офісу Представництва ЮНІСЕФ в Україні.



Немає коментарів: