середу, 9 червня 2021 р.

Семінар «Попередження насильства в закладах освіти: загальношкільний підхід»

Центром практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя спільно з кафедрою виховання й розвитку особистості, 8 та 14 червня 2021 року проводився семінар  «Попередження насильства в закладах освіти: загальношкільний підхід». Захід пройшов за підтримку та у співпраці із Благодійним фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та Інститутом ЮНЕСКО з інформаційних технологій в освіті.
Під час семінару здійснено огляд нормативно-правових документів з протидії та попередження насильства в ЗЗСО; учасників ознайомлено з видами, формами, чинниками насильства в ЗЗСО; проаналізувано підходи до попередження насильства в ЗЗСО; надано рекомендації щодо реагування педагогічних працівників на випадки насильства; ознайомлено із зразком плану заходів щодо запобігання насильства та булінгу в закладі освіти.
Команди від закладів освіти на основі запропонованого плану розробили та презентували проєкти планів заходів щодо попередження насильства в закладі освіти  в 2021/2022 навчальному році.
В ході семінару кожна команда поділилася цікавими практиками щодо створення безпечного та доброзичливого освітнього простору у закладі освіти.
У заході взяли участь 34 педагогічні працівники.

 
           
                                                                                 




Немає коментарів: