Про проведення тематичного спецкурсу «Безпечні умови та здорове харчування в закладах загальної середньої освіти»
Інформація
про проведення тематичного спецкурсу
У зв’язку з тим що 1 січня 2021 року набув чинності новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти (наказ Міністерства охорони здоров'я України від 25.09.2012 № 2205 зареєстрований у Мінюсті від 10.11.2020 №1111/35394), ураховуючи, що загальну відповідальність за організацію безпечного і здорового харчування учнів і дотримання зазначеного регламенту покладено на керівників закладів загальної середньої освіти за дорученням Департаменту науки і освіти Харківської державної адміністрації фахівцями КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» разом із фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби Харківській області та Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА підготовлено навчальні програми спецкурсів для керівників, медичних сестер, працівників харчоблоків ЗЗСО, вчителів.
Навчання розпочинається із спецкурсу для керівників ЗЗСО за темою «Безпечні умови та здорове харчування в закладах загальної середньої освіти» (навчання безкоштовне).
1. Питання що розглядатимуться нормативно-правова база впровадження і дотримання закладах освіти нового санітарного регламенту нових норм та порядку організації харчування учнів; створення належних умов організації харчування учнів з дотриманням санітарно-гігієнічних правил і норм відповідно до вимог нового Санітарного регламенту, покращення матеріально-технічної бази шкільних їдалень; особливості формування сучасного меню для покращення збалансованості та культури харчування дітей; формування в учнів культури харчування та розвитку принципів здорового харчування» – 2 години.
Фахівець відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області
2. Урахування обов’язкових вимог Методології щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти та наявності експлуатаційного дозволу або державної реєстрації потужності з виробництва та або обігу харчових продуктів складання тендерної документація для закупівлі харчових продуктів та надання послуг із харчування дітей – 2 години.
Фахівець відділу з питань фінансових ресурсів та державної власності управління з питань фінансових ресурсів та розвитку споживчого ринку Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА
3. Використання в роботі закладів освіти методичних установ щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур Що базується на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР); наявність експлуатаційного дозволу або державної реєстрації потужності з виробництва та або обігу харчових продуктів; організація безпечного та якісного харчування дітей в закладах загальної середньої освіти – 2 години.
Фахівець відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби Харківської області
Спецкурс розпочато в он-лайн форматі 12.04.2021 року. Пари проходіть щодня з 11.30 по 13.00. Термін завершення спецкурсу 14.04.21р. Матеріали доступні до перегляду до 15.04.2021 рокуКуратор курсу Володимир Носенко.
Коментарі