четвер, 21 березня 2019 р.

про участь в рбочій групі

20 березня 2019 року відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 07.02.2019 №146 «Про створення робочої групи з розроблення нормативно-правових актів щодо забезпечення діяльності психологічної служби у системі освіти України» проведено засідання робочої групи щодо розроблення та удосконалення нормативно-правових актів діяльності психологічної служби у системі освіти України.
У ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» 20 березня 2019 року відбулося перше засідання робочої групи щодо розроблення та удосконалення нормативно-правових актів діяльності психологічної служби у системі освіти України.
Мета заходу: розроблення нормативно-правових актів щодо забезпечення діяльності психологічної служби у системі освіти України, перспективне бачення розвитку психологічної служби як багаторівневої організаційної системи, яка включає основні структурні одиниці і забезпечує надання ефективної психологічної, соціально-педагогічної допомоги всім учасникам освітнього процесу.
Учасники робочої групи: працівники Міністерства освіти і науки України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Українського науково-методичний центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України, науковці/експерти, представники НУО.
Модератором робочої групи була генеральний директор директорату інклюзивної та позашкільної освіти Хіврич В.В. На робочій групі було обговорено питання сучасних викликів, які стоять перед психологічною службою системи освіти. Також, для роботи в експертних групах було запропоновано питання моделі функціонування психологічної служби за умов децентралізації.
Участь у засіданні взяв Носенко Володимир Вікторович, завідувач центру практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя Комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти».

Немає коментарів: