понеділок, 26 лютого 2018 р.

Всеукраїнський семінар з питань запобігання торгівлі людьми

21 лютого 2018 року в залі засідань Міністерства освіти і науки України в режимі круглого столу відбувся Всеукраїнський семінар з питань запобігання торгівлі людьми.
До учасників Всеукраїнського семінару з привітальним словом звернувся заступник Міністра освіти і науки України Хобзей П.К.
У доповіді Фаримець Альони, заступника директора департаменту сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України було розкрито питання розвитку державної політики у сфері протидії торгівлі людьми.
Мидловець Ірина, спеціаліст Програми з протидії торгівлі людьми Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні презентувала дослідження з питань міграції та торгівлі людьми в Україні, а також про наявні методики профілактичної роботи з протидії торгівлі людьми серед учнівської молоді.
Про боротьбу із торгівлею людьми Національною поліцією України: стан та тенденції розповів Рикун Олег, заступник директора Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми Національної поліції України.
Грудко Лілія, координатор проектів Представництва ОБСЄ в Україні розглянула поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми та впровадження курсу «Протидія торгівлі людьми в Україні».
Андреєнкова Вєроніка, директорка департаменту Громадської організації «Ла Страда-Україна» розповіла про діяльність Всеукраїнської тренерської мережі з питань профілактики попадання в торгівлю людьми.
Саченко Юлія, директор з розвитку в Україні Міжнародної громадської організації А21 повідомила про просвітницькі заходи з протидії торгівлі людьми для дітей старшого шкільного віку у літніх таборах, які проводила ГО А21.
Про специфіку впровадження програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» в закладах освіти повідомила Голова правління ВБО Український фонд «Благополуччя дітей» Тетяна Цюман, доцент кафедри загальної, вікової та педагогічної психології Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка та Валерій Петрович, доцент кафедри соціальної педагогіки та педагогіки вищої школи Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки,член правління ВБО Український фонд «Благополуччя дітей».
У обговорення взяли участь представники Департаментів науки і освіти всіх регіонів України (крім АР Крим) та м. Києва.
ВБО Український фонд «Благополуччя дітей» 22 лютого 2018 року в режимі тренінгу за участю головного спеціаліста відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини МОН України Березіної Н.О., відбулася розробка проекту впровадження Програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» у початкових класах. У роботі взяли участь представники закладів ІППО за списком запрошених.

Немає коментарів: