вівторок, 31 травня 2016 р.

Тренінг за проектом «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу у дітей»

Тренінг за проектом
«Підвищення психосоціальної стійкості до стресу у дітей» Згідно плану науково-методичних заходів КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» за підтримкою УНМЦППіСР,  представництва Дитячого Фонду ООН в Україні «ЮНІСЕФ»,  Національного Університету «Києво-Могилянська академія»23-24 травня 2016 року в м.Люботині на базі Люботинського НВК № 2 (директор – Козоріз А.В.) проведено обласний 2-денний тренінг за проектом «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу у дітей».


Тренінг провела тренер проекту, практичний психолог Харківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 Звєрєва Руслана Вячеславівна. Матеріальне обладнання тренінгу та харчування його учасників (брейк-кофе, обіди) забезпечив менеджер конференц-сервісу кампанії «Tolerant» Складенко Максим Сергійович (м. Київ).
У тренінгу взяли участь 22 педагогічних працівника міста: 11 вчителів загальноосвітніх навчальних закладів, 6 вихователів дошкільних навчальних закладів, 4 практичних психолога, завідувач ЦППСР Бойко Л.М.
Програма тренінгу виявилася актуальною, цікавою, різнобарвною, методично насиченою. З презентаційних матеріалів учасники усвідомили, що таке травматичний стрес, навчилися розрізняти його прояви; дізналися про потреби дітей і батьків, що пережили травмуючі події. Під час виконання тренувальних вправ педагоги оволоділи методиками саморегуляції й зниження рівня травматичного стресу; навчилися в рамках навчального процесу будувати підтримуючі стосунки з дітьми щодо їхнього скорішого психологічного відновлення. Принаймні, відтепер педагоги знають, в яких випадках необхідно рекомендувати дитині і її батькам звертатися за допомогою до психолога.



Немає коментарів: